Japan Trivia Quiz Answers – Quiz Factory 100% Score

You will get Quiz Factory Japan Trivia Quiz Answers and you will get 100% score. Complete your Quiz with 100% accuracy. You can see all questions and answers

Japan Trivia Quiz Answers

Japan Trivia Quiz Answers
Japan Trivia Quiz Answers
Question 1. Tokyo is the largest city in Japan, in terms of population, but which city in Japan is the second biggest?
quiz factory japan trivia quiz answers
  • Osaka
  • Yokohama

Answer: Yokohama

Question 2. What is the name given to a traditional Japanese Inn?
quiz factory japan trivia quiz answers
  • Ryokan
  • Capsule

Answer: Ryokan

Question 3. Japan is made up of islands. How many islands does Japan have in total?
quiz factory japan trivia quiz answers
  • 6,852
  • 380

Answer: 6,852

Question 4. The total population of Japan is around 127 million, which European country is similar in size according to landmass?
quiz factory japan trivia quiz answers
  • Germany
  • Spain

Answer: Germany

Question 5. What does the word Geisha translate as?
quiz factory japan trivia quiz answers
  • Women of Dance
  • Person of Art

Answer: Person of Art

Question 6. Before Tokyo, Japan had many other capital cities, but which was the most recent capital city?
quiz factory japan trivia quiz answers
  • Fukuoka
  • Kyoto

Answer: Kyoto

Question 7. Only a few original castles still remain today from the Edo period of 1603-1868, How many still exist today?
quiz factory japan trivia quiz answers
  • 12
  • 23

Answer: 12

Question 8. Mount Fuji is 3,776m tall, True or False?
quiz factory japan trivia quiz answers
  • True
  • False

Answer: True

Question 9. Which of these walking trails is over 1,000 years old?
quiz factory japan trivia quiz answers
  • Nakasendo Way
  • Kumano Kodo

Answer: Kumano Kodo

Question 10. What is the top operational speed of the Bullet Train?
quiz factory japan trivia quiz answers
  • 200kmph
  • 320kmph

Answer: 320kmph

Question 11. Which Japanese dish originates from Portugal?
quiz factory japan trivia quiz answers
  • Tempura
  • Ramen

Answer: Tempura

Question 12. Which sacred animal is well-known for wondering through Nara Park?
quiz factory japan trivia quiz answers
  • Gazelle
  • Deer

Answer: Deer

Question 13. Japan is renowned for it’s incredible food, but which city is nicknamed the ‘Kitchen of Japan’?
quiz factory japan trivia quiz answers
  • Osaka
  • Kobe

Answer: Osaka

Question 14. In which city can you find the Japanese Macaque?
quiz factory japan trivia quiz answers
  • Nagano
  • Ishikawa

Answer: Nagano

Question 15. In which region would you find the city of Sendai?
quiz factory japan trivia quiz answers
  • Honshu
  • Tohoku

Answer: Tohoku

Question 16. What is the name of the longest and widest river in Japan?
quiz factory japan trivia quiz answers
  • The River Thames
  • The Shinano River

Answer: The Shinano River

Question 17. Popular in Japan, what are Manga?
quiz factory japan trivia quiz answers
  • Japanese Comic Books
  • Japanese Music

Answer: Japanese Comic Books

Question 18. Which Japanese mountaineer was the first woman to reach the summit of Mount Everest?
quiz factory japan trivia quiz answers 30 questions
  • Junko Tabei
  • Susan Sheridan

Answer: Junko Tabei

Question 19. What are the two main religions of Japan?
quiz factory japan trivia quiz answers 30 questions
  • Christianity and Catholic
  • Shinto and Buddhism

Answer: Shinto and Buddhism

Question 20. In Japanese culture, what is a katana?
quiz factory japan trivia quiz answers 30 questions
  • A painting
  • A sword

Answer: A sword

Question 21. Which flower is a symbol of the Emperor and the Imperial family?
quiz factory japan trivia quiz answers
  • Daisy
  • Chrysanthemum

Answer: Chrysanthemum

Question 22. Which Japanese company’s slogans have included ‘be moved’, ‘make believe’, and ‘like no other’?
  • Sony
  • Sky

Answer: Sony

Question 23. What is the National Sport of Japan?
  • Boxing
  • Sumo Wrestling

Answer: Sumo Wrestling

Question 24. What is commonly known as Hinomaru?
  • A temple
  • The Japanese Flag

Answer: The Japanese Flag

Question 25. Which city gained publicity around the world and in the USA in 2008, since it had the same name as a certain politician?
  • Obama
  • Biden

Answer: Obama

Question 26. In English, what do we call a Sakura tree?
  • Bomsai Tree
  • Cherry Blossom Tree

Answer: Cherry Blossom Tree

Question 27. What is the name of the company that makes Panasonic Products?
  • Matsushita Electric
  • Dell

Answer: Matsushita Electric

Question 28. What is the name of the Main Island of Japan?
  • Honshu
  • Tokyo

Answer: Honshu

Question 29. What type of instrument is a Samisen?
  • Guitar
  • 3-Stringed Lute

Answer: 3-Stringed Lute

Question 30. The K-Pop band, BTS are from Japan, True or False?
  • False
  • True

Answer: False

Japan Trivia Quiz Answers – Quiz Factory 100% Score

Source:

Also Read:

DISCLAIMER: All images are copyrighted to their respective owners. All content is derived from their respective sources. We respect your content.

Leave a Comment