Minecraft Expert Quiz Answers – Bequizzed 100% Score

Minecraft Expert Quiz Answers
Minecraft Expert Quiz Answers

Question 1. WHAT VIDEO GAME GENRE DOES MINECRAFT FALL UNDER?

  • RPG
  • Platform
  • MMORPG
  • Sandbox

Answer: Sandbox

Question 2. WHAT ARE SKELETONS IMMUNE TO?

  • Impaling
  • Fire and Lava
  • Drowning
  • Poison

Answer: Drowning

Question 3. HOW CAN YOU GIVE EXTRA-DAMAGE TO A WATER-BASED MOB?

  • Poison the Water
  • Suffocation Spell
  • Potion of Healing
  • Tridents enchanted with Impaling

Answer: Tridents enchanted with Impaling

Question 4. WHICH OF THESE MOBS IS EXCLUSIVE TO MINECRAFT EARTH?

  • Tropical Slime
  • Horned Sheep
  • Manta Ray
  • Cluckshroom

Answer: Cluckshroom

Question 5. WHAT IS A BIOME?

  • An Oceanic Location
  • Different Geographical Regions
  • Specialized Mobs made in Labs
  • A type of Mushrooms

Answer: Different Geographical Regions

Question 6. HOW MANY DIFFERENT TYPES OF BIOMES ARE THERE?

  • 94
  • 67
  • 78
  • 52

Answer: 78

Question 7. WHICH OF THESE ITEMS CANNOT BE ENCHANTED?

  • Wooden Shield
  • Diamond Helmet
  • Horse Armor
  • Green Fireworks

Answer: Horse Armor

Question 8. HOW LONG DID IT TAKE TO CREATE THE FIRST VERSION OF MINECRAFT?

  • 6 Days
  • 6 Months
  • 13 Days
  • 2 Years

Answer: 6 Days

Question 9. HOW MANY HEALTH POINTS DOES A PLAYER START WITH?

Answer: 20

Question 10. WHICH OF THE FOLLOWING MOBS DROPS NO XP WHEN KILLED?

  • Chickens
  • Bats
  • Sheep
  • Spiders

Answer: Bats

Question 11. HOW LONG DOES A PLAYER HAVE LEFT TO LIVE ONCE THEY RUN OUT OF DRUMSTICKS IN THE FOOD BAR?

  • 2 Minutes
  • 3 Minutes
  • 80 Seconds
  • 45 Seconds

Answer: 80 Seconds

Question 12. WHICH FOOD ITEM HAS THE HIGHEST CHANCE OF CAUSING FOOD POISONING?

  • Chicken
  • Flesh
  • Pufferfish
  • Eggs

Answer: Pufferfish

Question 13. HOW MANY TYPES OF POTIONS ARE AVAILABLE TO PLAYERS OF MINECRAFT?

  • 28
  • 36
  • 32
  • 24

Answer: 32

Question 14. WHICH MOB WAS ACCIDENTALLY CREATED WHILE TRYING TO MAKE A PIG?

  • Stray
  • Creeper
  • Vex
  • Pigman

Answer: Creeper

Question 15. HOW DOES A ZOMBIE PIGMAN GET CREATED?

  • A pig gets struck by lightning
  • A player kills too many pigs
  • Feed a pig rotten flesh
  • Light a pig on fire

Answer: A pig gets struck by lightning

Question 16. WHICH DIRECTION DO BREWING STANDS ALWAYS FACE?

  • East
  • West
  • North
  • South

Answer: East

Question 17. WHAT COLOR IS THE BOTTLE IN A BREWING STAND?

  • Blue
  • Purple
  • Red
  • Green

Answer: Red

Question 18. WHICH SPECIES IN MINECRAFT CAN’T TELEPORT IN A HOLE THAT’S TWO BLOCKS DEEP?

  • Creeper
  • Vex
  • Spider
  • Enderman

Answer: Enderman

Question 19. WHAT’S THE SHORT KEY TO CLEAR YOUR CHAT SPAM?

  • F4+A
  • F3+D
  • Shift+F3
  • F6+T

Answer: F3+D

Question 20. WHAT DO SNOW GOLEMS WEAR ON THEIR HEADS?

  • Helmets
  • Pumpkins
  • Shawls
  • Carrots

Answer: Pumpkins

Question 21. HOW MANY BLOCK CAN A STONE TOOL MINE BEFORE BREAKING?

  • 137
  • 168
  • 243
  • 332

Answer: 137

Question 22. IF YOU STUMBLE INTO A DUNGEON, HOW MANY CHESTS CAN IT CONTAIN?

  • Always 1
  • 0-2
  • 1-3
  • 0-4

Answer: 0-2

Question 23. BELOW WHICH DEPTH DOES ONE TYPICALLY FIND DIAMONDS? (Y=0 IS BEDROCK)

  • y=15
  • y=30
  • y=100
  • y=10

Answer: y=15

Question 24. THERE ARE OVER 300 DIFFERENT TYPE OF BLOCKS IN MINECRAFT, BUT WHICH 2 BLOCKS HAVE THE EXACT SAME LOOKS?

  • None, every block in minecraft looks different
  • Wheat and Sugar Cane
  • Stone and Monster Eggs
  • Prismarine and Emeralds

Answer: Stone and Monster Eggs

Question 25. IN MINECRAFT, AT 4 WAY RAIL ROAD INTERSECTION, WHICH DIRECTION WILL THE RAIL ADJUST THEMSELVES?

  • Northeast
  • Northwest
  • Southeast
  • Southwest

Answer: Southeast

2 thoughts on “Minecraft Expert Quiz Answers – Bequizzed 100% Score”

Leave a Comment