The Classic Cinema Quiz Answers – Gimmemore 100% Score

You will get Gimmemore The Classic Cinema Quiz Answers and you will get 100% score. Complete your Quiz with 100% accuracy. You can see all questions and answers.

The Classic Cinema Quiz Answers
The Classic Cinema Quiz Answers

The Classic Cinema Quiz Answers

Question 1. Who starred in the 1939 classic ‘The Wizard of Oz’?
  • Lauren Bacall
  • Ava Gardner
  • Vivien Leigh
  • Judy Garland

Answer: Judy Garland

Question 2. ‘Nosferatu: a Symphony of Horror’ is a 1922 classic based on which novel?
  • Dracula
  • Salem’s Lot
  • The Haunting of Hill House
  • Strange Case of Dr. Jekyll & Mr. Hyde

Answer: Dracula

Question 3. Which of these films was not directed by the great Alfred Hitchcock?
  • The Big Sleep
  • Psycho
  • Rebecca
  • Rear Window

Answer: The Big Sleep

Question 4. The wonderful western ‘Rio Bravo’ starred John Wayne, Ricky Nelson and…
  • Gary Cooper
  • Charles Bronson
  • Lee Van Cleef
  • Dean Martin

Answer: Dean Martin

Question 5. One of these films starred Katherine Hepburn as a woman who owns a pet leopard, which one is it?
  • The Philadelphia Story
  • The African Queen
  • Bringing Up Baby
  • The Leopard

Answer: Bringing Up Baby

Question 6. ‘Duck Soup’ from 1936 is a comedy starring which of these performers?
  • Charlie Chaplin
  • Buster Keaton
  • Groucho Marx
  • Roscoe Arbuckle

Answer: Groucho Marx

Question 7. Which of these westerns dealt with the topic of racism towards Native Americans in a revolutionary way for its time?
  • Red River
  • High Noon
  • The Searchers
  • Once Upon a Time in the West

Answer: The Searchers

Question 8. ‘The Young Girls of Rochefort’ was the second musical outing for director Jacques Demy and star Catherine Deneuve. What was the name of the musical they made prior to this?
  • Donkey Skin
  • Une Chambre en Ville
  • The Umbrellas of Cherbourg
  • Model Shop

Answer: The Umbrellas of Cherbourg

Question 9. One of these directors created a masterpiece that inspired the premise and structure of ‘Star Wars.’ Which of them was it?
  • Ingmar Bergman
  • Yasujirō Ozu
  • Akira Kurosawa
  • Federico Fellini

Answer: Akira Kurosawa

Question 10. ‘Peeping Tom’ is one of the great horror masterpieces featuring a chilling score by Brian Easdale. It contains a particularly challenging part for solo piano. Which virtuoso performed it for the soundtrack?
  • David Helfgott
  • Roger Woodward
  • Phillip Wilcher
  • Gordon Watson

Answer: Gordon Watson

Question 11. Which of these real animals was featured in Stanley Kubrick’s ‘2001: A Space Odyssey’?
  • Chimpanzee
  • Elephant
  • Leopard
  • Giraffe

Answer: Leopard

Question 12. Maya Deren is famous for the short film ‘Meshes of the Afternoon’. Which European short inspired her to make an American film in a similar vein?
  • Entr’acte
  • Un Chien Andalou
  • Ballet Mécanique
  • The Seashell and the Clergyman

Answer: Un Chien Andalou

The Classic Cinema Quiz Answers – Gimmemore 100% Score

Source:

Also Read:

DISCLAIMER: All images are copyrighted to their respective owners. All content is derived from their respective sources. We respect your content.

Leave a Comment